Sing Sing

År: 2017

Status: Färdigställt

Beställare: Sing Sing AB

Adress: Chapmans torg, Göteborg

Program: Karaokebar och vietnamesisk bistro

Omfattning: ca 350 m2

 

Området runt Chapmans torg i Göteborg har länge präglats av en viss uppgivenhet. Trots att det är tätbefolkat har lokala verksamheter haft svårt att hitta underlag. Som ett sätt att bringa platsen nytt liv startades Sing Sing – en karaokebar och vietnamesisk bistro som förutom att vara kvarterskrogen på hörnet för Majornaborna också är en destination för hela staden och tillför energi till det slumrande torget.

 

Restaurangen i lokalens övre plan är färgsprakande och lekfull. Planlösningen bjuder in till olika situationer och möten. Runt den centralt belägna baren och öppna köket finns varierade sittningstypologier med plats för både stora och små sällskap.

 

I stort är all inredning platsspecifikt ritad. Bord med intarsia; egendesignade barstolar unika för projektet; stora rumsskapande armaturer över generösa soffor där det alltid får plats för en till. Designelementen har alla var för sig en stark egen röst, men bildar ändå tillsammans en harmonisk, sammanhållen enhet.

 

I den mörka korridoren på nedre plan råder tystnad men bakom var och en av de kulörta dörrarna väntar en explosion av ljud, ljus, färg och form. Här finns karaokeboxar med olika storlek och karaktär, alla med mattor och tapeter skapade av lokalt förankrade konstnärer och formgivare.

 

Sing Sing gör väsen av sig utan att skämmas och inbjuder alla att komma och göra detsamma – det är en plats att ha roligt på; en unik designupplevelse som skapar stort mervärde för stadsdelen.

Sing Sing